The fun of the journey is in the ride!

Door: Ceciel

Blijf op de hoogte en volg Ceciel

12 Juli 2025 | Nederland, Broekland

Gooooeeedenavond!

Na maanden van voorbereiden is het bijna zover! De koffers zijn gepakt, we zijn ingecheckt en zitten gezellig met zijn vijven bij elkaar achterin het vliegtuig. Morgenochtend om 6:00 uur begint de reis. Niet alleen voor ons, maar ook voor ons uitzwaaicomité. Het plan was dat papa en mama mee zouden rijden naar Zwolle en ze zouden onze auto mee terug nemen naar Broekland. Wij zouden uitstappen en met alle bagage in de trein stappen. We blijken toch wat meer bagage te hebben dan praktisch is om mee te nemen in de trein (lees: 5x een grote koffer/tas, 4x handbagage, 5x een kleine handbagagetas, een buggy en 3 autostoeltjes), dus dat plan is omgegooid.

We rijden alsnog met 2 auto’s naar Zwolle. Onze auto is volgepakt met de bagage, daarom is er nog plek voor 1 kind. En in de auto van papa en mama zitten ook 2 kinderen. In Zwolle parkeren we de auto van papa en mama. Mama en ik pakken samen met Sophie, Jari en Jolien de trein en Rutger rijdt met papa en al onze bagage naar Schiphol. Daar zien we elkaar weer. Op Schiphol willen we zo snel mogelijk alle koffers inleveren zodat we nog even gezellig met papa en mama koffie kunnen drinken voordat we door de douane gaan.

We vliegen op Toronto, daar zullen we één nacht in een hotel slapen. Maandag halen we onze camper op en daar reizen we 4 weken mee rond. We rijden richting Kingston, Owen Sound, Tobermory, Algonquin Provincial Park, Ottawa, Montreal en daarna via Lake St Lawrence weer terug naar Toronto. Daar hebben we nog een paar dagen om de stad te bekijken en willen we een dag naar de Niagara Falls.

Het wordt een mooie rit met een afwisseling van steden, stranden en provinciale parken. We hebben er heel veel zin in en zijn ook heel erg benieuwd hoe Sophie, Jari en Jolien deze reis gaan beleven. De voorbereiding beleefden ze alle 3 op hun eigen manier. Niet alleen gezien hun leeftijd, maar ook zeker gezien hun interesses.

Ik heb de kinderen gevraagd of ze nog wat willen zeggen in dit reisverslag.

Sophie: “Ik vind het leuk om naar de camping te gaan waar het strand is (Providence Bay). Op het strand staat een klimrek, er is een zee en daar wil ik in en ik wil spelen op het strand.”

Jolien: “Ik vind het leuk om op vakantie te gaan, omdat ik graag in het zwembad wil plonzen (in het laatste hotel). En ik wil graag naar het strand. Ik vind het wel spannend om in het vliegtuig te zitten.”

Jari: “Ik vind het leuk om in een vliegtuig te zitten en ik weet al dat als we gaan opstijgen en landen dat dan je gordel dicht moet doen. En het is leuk om op het strand te spelen en in het zwembad te plonzen. En ik vind het heel leuk om met de camper te reizen.”

Wellicht kennen jullie de spreuk ‘The fun of the journey is in the ride.’… Dat hopen we dan ook van harte! We gaan namelijk veel kilometers afleggen. We zullen maximaal 250 kilometer op een dag afleggen en toen de kinderen hoorden dat dat ongeveer net zo ver is als naar Monique, toen vonden ze dat wel meevallen. Dus laten we hopen dat het ‘lots of fun’ wordt!

Tot de volgende!

Liefs,

Rutger, Ceciel, Sophie, Jari en Jolien

• 12 Juli 2025 - 21:56

Agnes:

Aftellen!

• 12 Juli 2025 - 22:02

Elly:

Hoi, een voorspoedige reis gewenst, en heeel veel plezier met elkaar op deze bijzondere reis door Canada.

• 12 Juli 2025 - 22:31

Ilse :

Een hele goede reis morgen!! Veel plezier de komende weken! En vooral: geniet!

Groetjes Arie[e-38]Ilse

• 12 Juli 2025 - 23:28

Elles :

Heel veel plezier met elkaar! Geniet van deze bijzondere reis!

• 13 Juli 2025 - 07:04

Alette:

Inmiddels zijn jullie onderweg denk ik, goede reis en maak vooral heel mooie herinneringen samen!

• 14 Juli 2025 - 13:01

Danielle:

Lieve Cis, Ruddie, Sophie, Jari en Jolien,

Heeeeeel veel plezier in Canada! Met alle mooie dingen die op de planning staan, komt dat sowieso goed. Daar twijfel ik niet aan!

Veel veiliger kilometers gewenst.

Geniet ervan!

Liefs (schoon)Sis/tante Daan

• 14 Juli 2025 - 22:51

Tim & Lisa:

Heel veel plezier samen, geniet er van! We gaan je reisverslagen weer met plezier volgen!

Ceciel

8 Juli a.s. vlieg ik samen met Daniëlle naar Buenos Aires. Nadat we deze stad bekeken hebben. vliegen we door naar de Iguazu Falls en reizen we via Salta naar de grens met Bolivia. Daar zullen we een meerdaagse tour maken op de zoutvlaktes van Uyuni, gaan we mountainbiken in La Paz en zullen we het Titicacameer gaan bewonderen. We sluiten onze reis af in Lima, maar pas nadat we een 4daagse wandeltocht naar de Machu Picchu gemaakt hebben.

Actief sinds 11 Maart 2009