Ik durf het!
Door: Ceciel
Blijf op de hoogte en volg Ceciel
14 Juli 2025 | Canada, Toronto
1 / 2
Hallo allemaal,
Hierbij het eerste bericht vanuit Toronto. Vanaf het hotelbed met mooi uitzicht op vele vliegtuigen dieaf en aan vliegen en grote Amerikaanse trucks. De kinderen zijn laaiend enthousiast over het uitzichten ik denk dat onze buren dat ook meekrijgen. Heerlijk dat kinderlijke enthousiasme.
Gisterochtend ging de wekker om 4:00 uur. We hebben snel een kopje ‘camping-koffie’ gezet enbesproken wat er nog gedaan moest worden. Om 5:00 uur was Jari al wakker en toen hij klaar washebben we Sophie en Jolien wakker gemaakt. Normaal gesproken moeten ze even rustig wakkerworden voordat ze hun bed uit willen, maar niet deze keer. Ze waren meteen klaarwakker. Om 6:05kwamen papa en mama bij ons aan en met 2 volle auto’s reden we naar Zwolle. Mama, Sophie, Jari,Jolien en ik zijn daar op de trein gestapt. Tot Amsterdam Zuid verliep de reis voorspoedig. Toen kwamhet bericht dat de trein niet verder mocht aangezien er een zwaan in de tunnel liep… Met 20 minutenvertraging kwamen we uiteindelijk aan op Schiphol. Daar stonden Rutger en papa ons al met allebagage op te wachten. We zijn naar de incheckbalie gegaan en aangezien we een buddy meehebben,mochten we naar een balie zonder rij. Chill! Het inchecken verliep best snel, dus op naar deStarbucks! Dat duurde allemaal langer dan verwacht, dus helaas was er bij nader inzien geen tijd voorkoffie. Wel snel nog even een groepsfoto gemaakt en toen hebben we papa en mama uitgezwaaid.
Wij zijn naar de douane gegaan. De gemiddelde tijd zou 8-10 minuten zijn. Die tijd hebben we ruimoverschreden, want het duurde alleen al 10 minuten voordat Rutger zijn rugtas was goedgekeurd.Zeer willekeurig werden er een aantal items aan een extra check onderworpen. De Frozen rugtas vanJolien, de zitverhoger van Jari werd op0 drugstest getest en de tas van Rutger werd 3x gecheckt enomdat ze niks konden vinden, moest hij daarna nogmaals door de scanner… en toen werd hij in 1xgoedgekeurd. Dus… Op naar de koffie. Bij de Starbucks bleek een lange rij te staan en de tijd tiktegenadeloos weg, dus ook hier durfden we er niet op te gokken. Met prinses Jolien op haarkoeienkoffer liepen we naar de gate. Wat veel reacties hebben we op die koffer gehad. Jolien zat erals een koningin op, met een stralende glimlach en parmantig rondkijkend. Onderweg kwamen welangs nog een Starbucks een je raadt het al… ook hier stond een rij en durfden we er niet op tegokken.
Eenmaal bij de gate was het boarden al begonnen. We zaten gezellig met zijn vijven achterin hetvliegtuig. Sophie zat naast mij en Jolien, Jari en Rutger zaten achter ons. De vlucht ging snel enduurde slechts dik 7 uur i.p.v. ruim 8 uur. De kinderen werden verwend met een speciaal kindermenuen ook de pizza daarna ging er goed in. Jolien heeft heerlijk geslapen en ook Sophie heeft even haarogen dicht gedaan. Fijn! Bij het inzetten van de daling riep Jolien ineens: ‘Ik durf het!! Ik durf het!!’ Ik:“Wat durf je?” Jolien: “Ik durf te landen!”. Hahaha.
Op Toronto stond de shuttle al op ons te wachten, dus konden we meteen naar het hotel. Rond 14:15waren we in het hotel (20:15 uur Nederlandse tijd), dus we moesten nog even wat tijd overbruggenvoordat we naar bed wilden. Allereerst moesten we de shuttle die ons morgen naar hetcamperverhuurbedrijf brengt nog even regelen. Dat waren we even vergeten. Oeps. Ze bleken dichtte zijn op zondag, dus dit moeten we morgenochtend meteen nog even regelen. De kinderen warenonstuimig. De energie van de vlucht moest er even uit, ze moeten even wennen aan de hotelkameren alle nieuwe indrukken moeten verwerkt worden. Pfoei. Uiteindelijk gingen ze allemaal rustig zittenen kleuren of puzzelen. We hebben op de hotelkamer de laatste broodjes opgegeten, nog even lekkergedoucht en daarna was het bedtijd. Om 6:00 uur (0:00 uur Nederlandse tijd) deden we het licht uit.Jari sliep binnen 3 minuten en na 30 minuten sliepen Sophie en Jolien ook.
2 / 2
Om 6:00 uur Nederlandse tijd (0:00 uur Canadese tijd) werd Jari wakker en ik ook. Iets met debiologische klok… Sophie werd om 1:30 uur wakker. Vervolgens hebben we een hele poos (lees: derest van de nacht) wakker gelegen. Jari heeft daarna nog geslapen van 5:00-6:45 uur. Een voordeel;de komende nacht kan voor mij alleen maar beter worden!
We zijn lekker gaan ontbijten in het hotel en de ongezonde keuze was reuze. De gezonde keuzedaarentegen… Wat zo typisch Amerikaans (en blijkbaar ook Canadees) is, is dat het aantal calorieënop de menukaart vermeld staat. Gebakken ei met spek, kaas, champignons 480 calorieën. Hetsmaakte heerlijk daar niet van, maar sommige dingen wil je gewoon niet weten. Na het ontbijthebben we het camperverhuurbedrijf gebeld. We kregen te horen dat de shuttles allemaal vol zijn.Kak… maaaaaar omdat we ze zaterdag nog gemaild hadden, hadden ze wel een beetje rekening metons gehouden, dus om 11:30 uur worden we opgehaald. Prima! We hebben dus wat tijd teoverbruggen op de hotelkamer. De kinderen hebben even gepuzzeld, Rutger heeft de tijd gedood opde telefoon en ik heb tijd om dit verslag te typen. Rutger en de kinderen zijn nu even naar buiten.Daarna gaan we de koffers weer op de trolley laden en dan is het tijd om naar hetcamperverhuurbedrijf te gaan. Als we de camper hebben, moeten we eerst boodschappen doen endan nog ongeveer anderhalf uur rijden naar de camping in een natuurpark. Vannacht slapen we in decamper! Zin in!
Nog even een paar foto’s.https://myalbum.com/album/EbVzp5DQR73Y/
14 Juli 2025 - 20:52
Danielle:
Lieve allemaal,
Heel leuk! Ziet eruit alsof de jetlag jullie niet klein kan krijgen [e-1f609]
Geniet van de eerste kilometers en hopelijk van een goed bakkie (Starbucks/Tim Hortons) koffie.
Liefs (tante) Daan
14 Juli 2025 - 23:01
Tim:
Leuk leuk, de eerste stap van de reis is al geslaagd, Op naar de volgende! Enjoy!
15 Juli 2025 - 08:55
Erna: