Frisse was en Hollande groente.
Door: Ceciel
Blijf op de hoogte en volg Ceciel
23 Juli 2025 | Canada, South Baymouth
Hallo allemaal,
We hebben inmiddels Providence Bay en Manitoulin Island alweer verlaten en zijn aanbeland in Sudbury. Ik ben gebleven bij zaterdag 19 juli. Het was een onrustige nacht. Jolien en Sophie zijn bij ons geweest vannacht en Jari staat om 7:02 uur naast ons bed. Jari en ik kleden ons snel om om naar de wasserette te gaan. Sophie wordt hier wakker van en loopt ook gezellig mee. Eenmaal in de wasserette blijkt dat we 4 muntjes van 1 dollar nodig hebben. Zucht… even terug naar de camper in de hoop dat we nog 2 munten hebben liggen. Dat blijkt zo te zijn en dan kan eindelijk de wasmachine aan. Een wasbeurt duurt welgeteld 40 minuten… Je snapt dat de kleren niet zo heel mooi schoon worden. Ze ruiken wel fris. Dat is minstens zo belangrijk. [e-1f609] In tussentijd gaan we ontbijten en met dat we buiten willen gaan zitten, begint het te sputteren. Hebben we geen last van vliegen en muggen, dan hebben we last van de regen. Na het ontbijt is de was klaar en ga ik met de kinderen naar de Community Hall om de kleren in de droger te doen. De kinderen gaan tafeltennissen en ik update de website. Een droogbeurt duurt welgeteld 12 minuten, dus je snapt dat de was op geen stukken na droog uit de droger komt. Ik gooi er nog een keer geld in… en nog een keer… en dan ben ik het zat. Ik besluit het mee te nemen en het voor de camper op te hangen. In het kader van ‘je vuile was niet buiten hangen’ hang ik de frisse was buiten. Ik moet eerlijk zeggen dat we nogal wat bekijks hadden. Maar goed. Na een paar uur in de zon was de was wel droog.
Rutger is ondertussen met de kinderen naar de speeltuin gegaan. Ik zet nog even een kopje koffie en loop ook die kant op. Het is warm in de zon. Rond de middag is het mooi geweest en gaan we in de camper lunchen. Ik haal de was die droog is af en wat nog vochtig is, hang ik in de camper op. Het begint namelijk weer te miezeren. Wij rijden naar de supermarkt, maar missen de afslag. Eerst maar even tanken. Het blijkt hier 20 cent per liter duurder te zijn dan bij het vorige tankstation, dus we gooien er ‘slechts’ 66 liter in. Ons is zuunig. In een volle tank gaat namelijk 200 liter. Daarna de supermarkt in en via het centrum van Tobermory (Lees; we rijden er in en voordat we doorhebben dat we in het dorpje zelf zijn, rijden we er alweer uit) rijden we terug naar de camping. Inmiddels regent het ook wat harder. We gaan naar de Community Hall om te internetten. De Community Hall is een gemeenschappelijke ruimte met een pingpongtafel, tafelvoetbal en talloze goddelijke uitspraken. Ik heb het idee dat de 10 geboden hier op tegeltjes aan de muur hangen en deze staan ook vermeld in de huisregels van de camping. Sophie en Jolien tafeltennissen met 2 andere meiden en Jari kijkt bij de tafelvoetbal. We gaan terug naar de camper en onder het genot van de geur van ‘Hollandse groente’ maak ik wraps en kijken de kinderen een filmpje. Na het eten doet Rutger de afwas en leg ik de kinderen in bed. Het lijkt wel of we thuis zijn met dit avondritueel. [e-1f609]
Zondag 20 juli gaat de wekker om 6:00 uur. Jari is al wakker en Sophie wordt wakker door het gestommel. Ik zet koffie en smeer brood en Rutger ruimt ondertussen de bedden op. Ook nu is de geur van ‘Hollandse groente’ alweer aanwezig. Waarschijnlijk komt het bij de achterburen vandaan. Om 7:30 uur zijn we klaar om te vertrekken. We hebben de boot van 8:45 uur en moeten minimaal een uur van te voren aanwezig zijn. We kunnen al snel inchecken en als we daarna in de rij staan te wachten, eten we lekker een broodje en kijken we nog even bij de boot waar we zo meteen met de camper opgaan. Eenmaal aan boord, parkeren we de camper en lopen we naar boven. Vanaf het dek hebben we mooi uitzicht over de baai en daar blijven we staan terwijl de boot vertrekt. We lopen een rondje op de boot en merken dat er aan de voorkant heel veel wind staat. Sophie wil graag naar binnen, dus we zoeken een tafeltje bij een raam op. Jari wil nog even op expeditie op de boot en Rutger gaat vrijwillig mee. [e-1f60a] Ze lopen een paar rondjes en zwaaien nog even gezellig als ze langslopen. Sophie en Jolien zijn lekker aan het kleuren. Daarna krijg ik een rondleiding van Jari over de boot incl. een bezoekje aan de souvenirwinkel en dan is het tijd om weer terug te gaan naar de camper.
Ik rijd de camper van de boot. We hebben een compromis gesloten; Rutger rijdt ‘m erop en dan mag Jari voorin zitten, ik rijd ‘m eraf en dan mag Sophie voorin zitten. De kinderen vinden het allemaal heel leuk om voorin te zitten. We parkeren de camper en maken een korte wandeling naar de vuurtoren van South Baymouth op Manitoulin Island. Er is ook een speeltuintje waar de kinderen willen spelen. We lopen naar de look-out en horen dat de boot gaat vertrekken. Als hij langs vaart, zitten de kinderen enthousiast te zwaaien en een aantal passagiers zwaaien terug. Altijd leuk! We gaan terug naar de camper en rijden dan naar Providence Bay. De plek waar Sophie al maanden naar uit kijkt, want dit is de plek die zij uitgekozen heeft. Of het een goede keuze is, lezen jullie in het volgende verhaal. [e-1f609]
Ik heb gezien dat in het vorige verhaal slechts 4 foto’s gepubliceerd zijn… Heel raar, het moesten er 20 zijn! Ik stuur ze nogmaals, maar dan via de volgende link; https://myalbum.com/album/6eh95MRMLcJyEs/?invite=b28276fa-1147-45bb-8a1f-0dc55d626524
De foto’s die bij dit verhaal horen, probeer ik toe te voegen. Hopelijk zijn die wel allemaal te zien. Het moeten er 10 zijn. Oke... het werkt niet. Na 2 pogingen staan er nu 4 foto's. Bij deze nog een link: https://myalbum.com/album/sqrYqUTVNj8kCp/?invite=60fccac2-ce2f-4b67-992d-af23f0ab06c5
In het volgende verhaal komen onze avonturen op Manitoulin Island.
Tot de volgende!
Liefs vanuit Sudbury
23 Juli 2025 - 05:51
Danielle:
Hi Folgertjes,
De avonturen houden niet op! Zelfs op een wasdag maken jullie nog genoeg mee :-)
DFijn dat de boottocht goed gelukt is en ik ben benieuwd naar 'de camping van Sophie'.
Liefs tante Daan
23 Juli 2025 - 08:28
Elly:
Hallo vakantiegangers,
Ik heb mijn (winkel) wagen vol geladen met.........
Wat een mooie herinneringen maken jullie daar met elkaar, op naar de volgende.
Groetjes Elly
23 Juli 2025 - 08:34
Agnes:
Wat fijn dat jullie zo genieten. Het lijkt wel of jullie dagen langer dan 24 uur zijn. De kids heerlijk enthousiast over alle ervaringen en dan weer lekker even rust, (tekenen /kleuren). Ben benieuwd of Sophie een goede keuze heeft gemaakt, maar twijfel daar eigenlijk niet over!
[e-1f618] Agnes
23 Juli 2025 - 09:08
Erna:
dubbele foto's, dubbel plezier![e-1f60e] via de link zag ik (voor mij tenminste) meer mooie foto's... oa Jari bij een superboot en waterpret.. Leuk!
23 Juli 2025 - 11:09
Robert En Sharon:
Wauw dat schip van Lego. Super tof! En hem dan nog in het echt mogen zien! Goeie reis! Liefs
24 Juli 2025 - 00:15
Monique Uit Bogota: