Mikisew en Arrowhead Provincial Park
Door: Ceciel
Blijf op de hoogte en volg Ceciel
29 Juli 2025 | Canada, Algonquin Park
Hallo allemaal!
We zijn inmiddels al ruim 2 weken weg en eerlijk gezegd lijkt het veel langer! Op het moment van typen zijn we nog net niet over de helft van onze vakantie. Dat is dan wel weer een fijn gevoel. We zijn dus aangekomen in Mikisaw Provincial Park en zijn onderweg geen tornado tegengekomen. Achteraf bleek ook dat de waarschuwing uit voorzorg werd uitgegeven en dat er geen tornado is geweest.
Vrijdag 25 juli waren de kinderen om 7:00 uur wakker. Rutger sliep nog en ik heb hem even lekker laten slapen. Sophie heeft even lekker liggen lezen en heeft daarna wat puzzels met mij gedaan. Jolien heeft rustig zitten kleuren en ik heb Jari sudoku’s uitgelegd. Leuk om te zien dat hij het snel doorheeft. Ondertussen heb ik koffie gezet en wordt Rutger ook wakker. We koken een lekker eitje voor het ontbijt en kunnen buiten eten. In de schaduw is het heerlijk zitten. Daarna wil ik 2 korte wandelingen maken en de kinderen krijgen de keuze; meegaan of met Rutger in de camper wachten tot ik terug ben. Ze willen allemaal mee. Dat geeft Rutger de gelegenheid om de camper op te ruimen en zelf een wandeling te maken. We gaan deze ochtend onze eigen weg.
We lopen naar ‘The point trail’ en passeren 2 strandjes. Dat geeft me meteen de gelegenheid om te kijken naar welk strand we kunnen na de wandeling. De kinderen willen graag even voelen hoe warm het water is. De wandeling loopt door een smal bos, langs het meer met onderweg wat uitkijkpunten. Bij het eindpunt hebben we een mooi uitzicht over het meer. We lopen dezelfde route terug. Bij de camper eten we wat fruit, trekken we onze zwemkleren aan en gaan we naar het strand. Ik heb balletjes meegenomen die je in het water kunt gooien en dan blijven drijven. Nu hoor ik jullie denken ‘alle ballen drijven toch?’. Klopt, maar deze zijn van stof/pluche en drijven echt in het water i.p.v. erop. De kinderen zijn erg enthousiast en rennen als 3 jonge honden achter de balletjes aan en komen ze braaf weer terug brengen waarna ik ze weer het water in gooi en dat een half uur lang. Leuk vermaak. [e-1f609] Dan komt Rutger aangelopen. We staan even te kletsen en dan worden we ineens aangesproken. “Do you speak Dutch?” ‘Yes, we do.” De man is opgelucht. Hij heeft een andere keer Duitsers aangesproken en die waren nogal verbolgen dat ze voor Nederlanders werden aangezien. Hahaha. Er zit een gezin op het strand waarbij de vader en moeder beide Nederlandse ouders en grootouders hebben. We kletsen wat en ze vertellen dat ze volgend jaar naar Nederland gaan. O.a. naar Stadskanaal en Zwolle! Hoe toevallig. Ze willen gaan kijken waar hun ouders geboren en getogen zijn. Leuk! Ondertussen nodigen ze ons uit om langs te komen voor een diner als we in de buurt zijn. We zijn hier beide enthousiast over, dus wie weet gaan we dat nog wel doen in de laatste dagen als we in Toronto zijn. En wellicht zien we ze nog wel in Nederland volgend jaar, want die uitnodiging hebben we natuurlijk ook gedaan. Hierna springen we snel onder de douche en nadat we gebruik hebben gemaakt van het dumpingstation gaan we op weg naar Arrowhead.
We hebben beide eigenlijk wel zin in koffie, maar het is hier niet zoals in Nederland dat elke 20 kilometer een benzinestation en een fastfoodketen staat. Dus op het moment dat ik een bordje zie met ‘benzine en Tim Hortons’ kan ik mijn ogen niet geloven. Snelweg af en op naar Tim Hortons. Een mooie bijkomstigheid is dat we daar gratis Wifi hebben, dus we kunnen even wat appjes versturen. Ondertussen kijken Jari en Jolien (en Rutger niet te vergeten) naar een vrachtwagen die losgetrokken wordt uit het zand. Om 16:05 uur komen we in Arrowhead aan. We zijn een poosje bezig om te camper recht te zetten, maar daarna kan ik beginnen met het avondeten. Omdat het zo warm is, staat de airco aan. Maar ik heb ook wat in de magnetron en de heater voor warm water staat aan, dus de stroom klapt eruit. Oeps. Gelukkig weet de man des huizes dit te fixen. [e-1f60a] Dat wordt koken zonder airco. Na het eten lopen we naar de Big Band Lookout. Jolien zit in de buggy en wordt flink heen en weer geschud. Een achtbaan is er niks bij. Ze vindt het alleen maar mooi. Onze daredevil. Wat een fantastische lookout! Ik kan nu een poging doen om het te omschrijven, maar ik denk dat de foto meer zegt dan mijn omschrijving en dan weet ik ook eigenlijk al zeker dat het in het echt nog vele malen mooier was dan op de foto. Als de kinderen in bed liggen, typ ik het vorige verhaal. De kinderen zijn onrustig en het duurt een poosje voordat ze in slaap vallen. De onrust gaat door tot de volgende ochtend.
Zaterdag 26 juli worden we brak wakker. We willen een wandeling van 5,1 km maken rondom Lake Arrowhead. Deze lijkt ons de mooiste wandeling en is ook de enige die grenst aan onze camping. Binnen no time hebben we gezelschap van muggen en vliegen. Zelfs met muggenspray (jaja, we leren het wel!) worden we geprikt. Jolien zit de eerste 3 kilometer in de rugdrager en we hebben een mooi tempo te pakken. Ik had verwacht dat we uitzicht zouden hebben over het meer, maar dat is niet zo. Jammer! Bij Lumby Beach hebben we eindelijk uitzicht op het meer. Dan zijn we al 4 km onderweg. Eenmaal terug in de camper koelen we lekker af in de airco en hebben we zeker koffie met wat lekkers verdiend (en voor de kinderen appelsap met wat lekkers). Rutger springt nog snel even onder de douche en dan gaan we naar Huntsville.
We besluiten om eerst te gaan lunchen. Het wordt het voor ons onbekende Kelsey’s. Een Canadese keten met gratis Wifi. [e-1f60a] Eerlijk is eerlijk, het smaakt heerlijk! Een lekkere steak met gamba’s en voor Rutger een grote spare-rib. Lekker! Voor de kinderen is er een kindermenu en ieder kiest wat anders. Jolien een kaastosti met patat, Jari een pizza met patat en Sophie een hamburger met patat en nog een ijsje toe. De kinderen zitten tijdens het eten gebiologeerd naar de tv te kijken waar rodeorijden op is. Als de buikjes vol zijn, gaan we boodschappen doen. Nog even langs het tankstation en de LCBO voor wijn en bier en dan kunnen we naar Algonquin Provincial Park! Daarover de volgende keer meer. [e-1f60a]
Voor nu nog even een fotolink; https://myalbum.com/album/UsaGciPXRRkxZS/?invite=ce308a03-7c01-4a5d-a5bb-ce0526b73fc1
Liefs vanuit Algonquin Provincial Park
29 Juli 2025 - 17:30
Danielle:
Hallo!
Leuke avonturen weer! Al zijn die muggen natuurlijk wat minder. Maar je moet wat overhebben voor de mooie natuur [e-1f609]
Wat hebben Ceciel en Rutger voor lunch gehad, toen de kosten 3 heerlijke menu's kozen? Of hebben jullie daar de restjes van gegeten, omdat het zoveel was, haha
Liefs uit Deventer
29 Juli 2025 - 19:23
Elly :
De muggen dus blijkbaar dezelfde reis uitgestippeld dan jullie.[e-1f60a]
Straks allemaal weer nieuwe wandelschoenen nodig na de vele wandelkilometers die jullie al afgelegd hebben door de schitterende natuur.
De foto's ook weer erg mooi, en leuk die foto van een slapende Jolien tegen Jari aan.
Tot de volgende keer weer.
Elly
29 Juli 2025 - 19:24
Agnes:
Hoi hoi
Ruim 2 weken met activiteiten a ruim 2 maanden, zoveel hebben jullie al gedaan en gezien! De kids ook hun hart verpand aan Canada of toch liever terug naar Nederland?( Elin kan niet wachten tot ze hier weer samen op dinsdag kunnen spelen)
Muggen daar maar ook hier dus …..
hopelijk nu een tijdje zonder muggen.[e-1f91e]
ps. Weer prachtige foto’s!
Groetjes van de Wesenberg
30 Juli 2025 - 13:24
Monique Uit Guatavita :
Wat een conditie zal je krijgen Rutger, met regelmatig Jolien op je rug [e-1f44d]